Učionica

Programerske zanimljivosti

Poštovani učenici,

Članci koji su pred vama predstavljaju kombinaciju zanimljivih priča o programiranju, računarima i ljudima koji su oblikovali istoriju informatike, uz dodatni osvrt na određene teme koje se obrađuju u različitim fazama školovanja u školi programiranja SystemPro (od I do VI godine).

LEGENDA:
Plavim naslovima označeni su članci koji su namenjeni početnicima i sadrže teme koje se obrađuju u I godini školovanja.
Ljubičastim naslovima označeni su članci koji su takođe namenjeni početnicima, ali ih (zbog težine opisanog gradiva) ne preporučujemo najmlađim početnicima (shodno programu za I godinu školovanja).
Zeleni naslovi označavaju članke koji imaju za temu zanimljive algoritme, čija logika može biti razumljiva većini učenika (bez obzira da li već pohađaju časove programiranja, ili ne), kao i ličnosti važne za razvoj računarstva i informatike.
Crvenim naslovima označeni su članci koji sadrže opise složenjiih algoritama i namenjeni su (pre svega, ali i ostali su svakako dobro došli), starijim učenicima koji dobro poznaju osnove programiranja i već imaju iskustva u pisanju programa (u pitanju su teme koje se obrađuju u V i VI godini školovanja, sa učenicima uzrasta srednje škole).
Napomena: Tekstovi i slike na sajtu www.skola-programiranja.rs (osim u slučajevima pojedinih fotografija, gde je drugačije navedeno) predstavljaju intelektualnu svojinu autora sajta www.skola-programiranja.rs i zabranjeno je njihovo korišćenje na drugim sajtovima i štampanim medijima, kao i bilo kakvo korišćenje u komercijalne svrhe, bez eksplicitnog odobrenja Računarskog centra SystemPro. ©SystemPro d.o.o. 2020.
Podelite sa prijateljima: