O testu ....

Već dvadeset treću godinu zaredom, Računarski centar SystemPro organizuje testiranje za upis nove generacije učenika. Nastavljajući praksu iz ranijih godina, škola računara System Pro će omogućiti pohađanje škole programiranja za talentovanu decu tokom cele školske godine za učenike koji pokažu najbolje rezultate na ONLINE testiranju. Pri rangiranju dece će se voditi računa o njihovom uzrastu.

Prijava za test - 2024/25

Položen test je neophodan uslov da se deca upišu u našu školu.

Slika sa prethodnih testiranja

Za testiranje mogu da se prijave odlični učenici osnovnih škola, od trećeg do osmog razreda, KAO I SREDNJOŠKOLCI (I i II razred srednje škole), koji pokazuju posebna interesovanja za matematiku i informatiku. Kvalifikacioni test se sastoji od niza logičkih problema koje deca treba da reše u zadatom vremenu, ne obuhvata proveru školskog gradiva.

Test je u formi odabira jednog od šest ponuđenih oblika koji upotpunjuju sistem oblika dat sa leve strane. Na testu nema negativnih poena, tj. u slučaju pogrešnog odgovora dodeljuje se 0 poena. Svaki zadatak nosi podjednak broj poena. Primer zadatka sa testa dat je na slici ispod.

Primer pitanja na testu
Slika 1. - Primer zadatka sa testa - Sistem oblika sa leve strane upotpunjuje slika označena slovom E.

Svi zainteresovani učenici mogu se prijaviti za polaganje testa putem ONLINE PRIJAVE ili na broj telefona 011/324-34-64 - prijava je obavezna.

Očekujemo Vas!

Podelite sa prijateljima: